Matthijs van Kranenburg

Matthijs van Kranenburg
Partner
m.vankranenburg@prudencetc.com
+31 6 12 91 64 87

Matthijs van Kranenburg

Partner

m.vankranenburg@prudencetc.com

+31 6 12 91 64 87

Matthijs is een van de oprichters van Prudence Tax & Consultancy. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de particuliere cliëntenpraktijk die voornamelijk zeer vermogende Nederlandse en internationale cliënten bedient.

Matthijs adviseert cliënten over grensoverschrijdende vermogensbescherming en investeringsstructuren. Hij geeft tevens advies over belasting- en vermogensplanning aan vermogende families en familiebedrijven. Dit advies omvat zeer complexe en gevoelige Nederlandse fiscale planningskwesties, onderhandelingen met belastingautoriteiten in Nederland en andere jurisdicties en contacten met andere belangrijke stakeholders op internationaal niveau. Matthijs adviseert over zowel nationale als grensoverschrijdende vraagstukken, zoals het opzetten van liefdadigheidsorganisaties, fusies en overnames, bedrijfsstructuren en structuren die zijn ontworpen om de privacy van klanten te waarborgen.

Matthijs heeft meer dan 23 jaar ervaring in het adviseren van internationale particuliere opdrachtgevers en vermogensplanning. Hij begon zijn carrière bij PWC. Binnen PwC maakte hij deel uit van de zeer succesvolle Private Client-divisie van het bedrijf, die wereldwijd actief is. Hij werkte bijna 15 jaar bij PwC voordat hij vertrok om HVK Stevens op te zetten. In mei 2016 verliet hij HVK Stevens om met een klein team van senior adviseurs bij Prudence op te richten.

Quote mr M.W.C. Feteris voormalig President van De Hoge Raad der Nederlanden (gegeven toen hij partner was van PwC in 2008):

“Ik heb de afgelopen jaren regelmatig met Matthijs samengewerkt bij vaktechnisch ingewikkelde kwesties waarmee hij te maken kreeg. Ik heb die samenwerking zeer positief ervaren. (….). Vaktechnisch vind ik Matthijs sterk. Hij is in dit opzicht gedreven en creatief, zoekt de grenzen op zonder overmoedig te worden. Ik heb de samenwerking daarom ook inspirerend gevonden. Er zijn weinig collega’s die mij op vaktechnisch gebied zoveel uitdaging gegeven hebben.”

Anthony Robinson lead engagement partner Bedell Cristin Jersey in the case Crociani & O’rs v Crociani & O’rs [2017] JRC146:

“I express again my gratitude for the skill and professionalism with which you helped us by your report and witness testimony. It is much appreciated.”

In 2019 was Matthijs expert witness to the Royal Court of Jersey in de zaak Crociani & O’rs v Crociani & O’rs [2017] JRC146. De Royal Court volgde Matthijs in zijn uitleg over het Nederlands fiscaal recht in deze geruchtmakende zaak.